2007-11-28

Paus igen...

Jag har sytt lakan och tvättlappar men det är ju inte mycket att visa upp :-) Annars sover jag halva dagen och sen bakar jag resten. Väntar på bebis och har väldigt mycket vatten i kroppen och onda fingrar som svullnat upp till dubbel storlek gör att det inte är så roligt att sy. Men jag återkommer väl när läget är ett annat. Fast jag gissar att när bebis kommit ut kanske jag inte hinner sy alls...

2007-11-13

Oj då!


Jag "råkade" visst sy lite till bebis igen. Bebisunderbyxor och en pyjamaspåse. Men jag skulle ju inte sy mer till bebis...


Tyg: Diverse stuvar, randig e-slöjdstrikå, tyg med afrikanska djur ekologiskt från e-slöjds monter på syfestivalen.
Mönster: Bebisunderbyxor från Ottobre. Pyjamaspåsen har jag ritat eget mönster till.
Tidsåtgång: ca 1½ timme för alla underbyxorna. Ungefär lika för sovpåsen.

2007-11-10

Åh jag hoppas...

att denna fluga med hemlisar och hemliga paket inte dör ut innan jag känner att jag orkar vara med! Åh är så sugen. Men jag lyckas ju knappt få ork till det jag ska sy till oss så jag får avstå.

2007-11-09

Blöjförvaring i retrostuk

Sjukt nöjd! Alla mina vikblöjor fick plats med minsta möjliga marginal :-) Det är en mycket enkel konstruktion. Bottenplattan är 21*11 cm och mitt fram är det en par cm stor glipa längs med hela förvaringen. Längst upp är den ihopsydd och så har jag satt en bit kraftig kardborreband så att jag kan hänga upp den på badrummets torkställning.

Tyg: Bakstugegardin. Ochjag har använt precis en längd så jag slapp ångesten att klippa i detta underbara tyg.
Tidsåtgång: 1 ½ timme.
Mönster: Har jag inget...

Skulle inte sy mer bebiskläder...


Men när jag fick en kasse med kläder som jag eller mina kusiner haft som små och jag hittade ett par sparkbyxor från p.o.p. i storlek 50 kunde jag inte låta bli att kopiera mönstret. Orginalbyxan är med stor säkerhet från när kusin som nyss fick barn var liten och lika troligt är att det är vad min mamma köpte till henne i bebispresent.
Jag är hemskt nöjd med denna byxa som nog får följa till födelsen.
Tyg: Trikåstuv från Olsson. Röda trikåkantband från Olsson (Snedklippt trikå alltså, de har bara vit, svart, hudfärgad och röd)
Mönster: Avritade p.o.p.-sparkbyxor från 78 eller 79.
Tidsåtgång: ca 2 timmar.


Åh jag ser hemsk ut! Och bilden är dålig! Den är heller inte riktigt klar på bilden, ska försöka ta en ny snarast... Nu har jag klagat klart.

Jag har sytt en amningsklänning. Fållen nertill får vänta dock. Kan inte lägga upp den så den blir jämn så länge ingen hjälper mig och jag har denna stora mage kvar. I alla fall. Jag har modifierat ett t-shirtmönster från ottobre för att dels bli en klänning och dels få en amningsöppning.

Öppningen är av omlottmodell. Undre framstycket börjar i ärmhålet och övre slutar under bysten. I fållarna av omlottdelarna är det insytt lastin (genomskinligr resårband) för att de trots ivrigt öppnande inte ska förlora formen. Lastin bandet är bara något kortare (ca 3 cm tror jag) än själva tyget, jag vill ju inte ha någon rynkeffekt.

Tyg: E-sljöjd. Brun botten med klargröna ränder och samma gröna som kantband i hals och ärmslut. (När jag provade första gången ville jag aldrig ta av klänningen vilket underbart tyg! Fattar nu varför sonen älskar sina e-slöjdströjor, det är inte bara för att de är fina...)

Mönster: Modifierat t-shirtmönster från Ottobre. Fast jag har ändrat så mycket att det nog mest är mitt eget nu...

Tidsåtgång: Ingen aning. Har hållit på så länge men lagt mycket lite tid varje gång. Brukar räkna en timme för att rita mönster och klippa när jag ska rita om också. Och det har gått extra tid i sömnaden eftersom jag sytt om en del. Kanske totalt 3 timmar för att sy och sprätta och sy om.

2007-11-02

Bebispresentträsket...


Hoppas kusin inte läser sybloggar :-) Paketet är nämligen inte skickat än.


Jag håller på och syr bebispresenter.

Dels till min kusins nya bebis och jag och kusin har inte så bra kontakt så jag har inte en aning om vad hon har för smak... Ett par gröna stretchfrottébyxor med fot. Morsan har köpt en liten body till i brunt och gult. Hoppas hon inte avskyr retro! Skräcken är att de bara ska vilja ha pojkpojkiga kläder på liten... Då blir det kanske helt fel.

Dels hade mamma en annan bebis hon skulle köpa present till. En kollega till henne fick barn i augusti. Så mamma köpte en liten body även till detta barn och jag syr ett par byxor. Men de blev så fina att jag knappt vill ge bort dem! Fín vinröd velour med bruna muddar nertill. Tyvärr räcker tyget inte till ett par till tror jag. Tur att vi redan har ett par små byxor i 50cl i nästan samma färg :-)

Tyger: Olssons stuvlådor. Velouren är fint vinröd och stretchfrottén klart grön. Det är svårt att fota velour, den blir aldrig lika fin i färgen på bild tycker jag.

Mönster:Modifierade Ottobre-mönster. Framför allt är de inhållna rejält på bredden. Minst fyra cm i varje byxben...

Tidsåtgång: Max 1 timme per byxa.